Zaterdag 10 december 2016 bewoont Rotary Lansingerland een kersthuisje in het centrum van Berkel.

U bent vanaf tien uur tot 's avonds tien uur van harte welkom voor een praatje en iets lekkers wat de leden graag voor u bereiden. U kunt dan meteen zien dat rotary, als goededoelenorganisatie, midden in de gemeenschap staat.

We organiseren evenementen waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Lansingerlandse gemeenschap zoals Rotary Bridge in de Kas. Maar ook faciliteren we jaarlijks de actie Lansingerland Wandelt voor Water waaraan plaatselijke basisscholenleerlingen meedoen om waterprojecten in Afrika en Azië te sponsoren.

Speerpunt van Rotary Lansingerland voor dit jaar is de jeugd van Lansingerland.

Wouter van Putten vertelt ons op 17 mei 2016 aanstaande iets over zijn ervaringen bij de Councel on Legislation 2016 van Rotary International. De Councel on Legislation is een wetgevend orgaan binnen Rotary International waarin alle districten wereldwijd vertegenwoordigd zijn. Deze Counsel komt 1 maal per drie jaar bijeen.

Dit jaar was deze bijeenkomst in april 2016 in Chicago. We hebben al vernomen dat onder andere het houden van tweewekelijkse bijeenkomsten is besproken; en goedgekeurd!

Wouter van Putten, gouverneur in 2011-2012, was dit jaar de vertegenwoordiger van District 1600.

Kortom, een interessant kijkje achter de schermen van onze wereldwijde organisatie.

Iedereen die nieuwsgierig is naar Rotary is welkom in 't Manneke, Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs. Dus als u belangstelling heeft laat het even weten. Geeft u dan wel even van tevoren een belletje aan ons? Als u informatie wilt over het doel en lidmaatschap van Rotary Lansingerland, neemt u contact op met de voorzitter Ton van Vliet: 06 53470029.