Ruim 360 leerlingen van de basisscholen de Acker, Anne Frank, Groenehoek, Prins Willem-Alexander, Vuurvogel en Wiekslag hebben woensdag 23 maart meegedaan aan de sponsorloop Lansingerland wandelt voor water. De kinderen leggen met 6 liter water op de rug een afstand van 6 kilometer af. Hun inspanningen leverden een mooie cheque van € 15.000 op voor Simavi-waterprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania.

Startschot burgemeester

Rond negen uur verzamelden de leerlingen van groep 7 en 8 zich bij Outdoor Valley in Bergschenhoek. Van de Prins Willem-Alexander liepen zelfs leerlingen van groep 6 mee. Burgemeester Van de Stadt loste het startschot. Vervolgens startte Annemiek Verbeek met een professionele warming up. Daarna vertrokken de dertien groepen voor hun uitdaging. In de route waren rustpunten opgenomen voor een sapje met krentenbol en een appel. Ook ‘levende’ richtingaanwijzers en EHBO’ers waren present; gelukkig liepen zij ook dit keer voor ‘niets’ mee.

 

Gastlessen

Alle leerlingen droegen een blauwe rugzak met daarin 6 liter water voor het parcours van 6 kilometer door het recreatiegebied de Rottemeren. Dit getal is niet willekeurig. In ontwikkelingslanden lopen mensen gemiddeld 6 kilometer voor 6 liter schoon water voor dagelijks gebruik. Zo ervaren de kinderen hier wat hun leeftijdgenootjes in minder welvarende landen vaak moeten doen voor drinkwater. De kinderen die meededen hebben van te voren op school van rotaryleden een gastles gekregen. Tijdens deze gastles hebben ze informatie ontvangen over het belang van schoon water en goede hygiëne.

Het verschil

Na de finish van de laatste groep nam Rob van Heezik van Simavi zeer verheugd een cheque in ontvangst met daarop het bedrag van € 15.000 uit handen van Saskia van Kleef, onze voorzitter. Van Heezik: “Jullie maken het verschil. Met dit bedrag kunnen we drie scholen voorzien van toiletten en waterkranen. Het is geweldig wat jullie gedaan hebben.”

Klassenprijs

De groep die gemiddeld per leerling het hoogste sponsorbedrag heeft opgehaald, verdiende een excursie naar het Keringhuis, het informatiecentrum bij de Maeslantkering in Hoek van Holland. Dit jaar gaan de leerlingen van groep 7 van de Prins Willem-Alexander welverdiend op stap. Zij hebben gemiddeld een sponsorbedrag van € 40 opgehaald.

Nog meer

Het eindresultaat wordt nog verhoogd met de sponsorbedragen van leerlingen van basisschool Koningin Beatrix die tijdens de Avond4daagse in Berkel en Rodenrijs van 14 - 17 juni meelopen met gevulde rugzakken.

Sponsoren

Zonder hulp van lokale sponsoren zoals Albert Heijn, Annemiek Loopt, Bakkerij Ammerlaan, Cubord reclameborden, Hafco Onroerend Goed, Ton Hermes Vastgoed en Outdoor Valley was dit natuurlijk niet mogelijk. De leden van de rotaryclub maken zich graag op voor het organiseren van dit evenement in 2017.