Clubgegevens Rotaryclub Lansingerland

Contactadres
RC Lansingerland
Astersingel 15
2651 PH Berkel en Rodenrijs


Bijeenkomst / locatie
op dinsdagavond
't Manneke in Berkel en Rodenrijs, Leeweg 33
Kijk voor tijdstip en onderwerp op in onze agenda

Int. Nr.
31022

District
1600

Aantal leden
16

Opgericht
28 september 1995

Rotaryclub Lansingerland is een Rotaryclub voor het gebied van de gemeente Lansingerland. De club is een club van vrouwen en mannen, samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende beroepen en bedrijfstakken (bijvoorbeeld: openbaar bestuur, apotheken, geneeskunde, makelaardij, rechterlijke macht; de zogenaamde classificatie). Van elke classificatie kan in principe slechts één vertegenwoordiger als lid in de club worden opgenomen. 
De club maakt deel uit van het netwerk van Rotary International. Wereldwijd heeft Rotary 530 districten in 165 landen. Er zijn 34.000 clubs met in 1,2 miljoen leden. Nederland is verdeeld in 7 districten, elk geleid door een gouverneur. Rotary telt in Nederland ruim 450 clubs en bijna 20.000 leden.

Waar en wanneer komt Rotaryclub Lansingerland bijeen? 

De club komt om de week bij elkaar in 't Manneke te Berkel en Rodenrijs. 

De bijeenkomsten zijn op dinsdagavond van de even weken. De avonden beginnen met een inloop met een drankje om 19.00 uur, waarna om 19.30 uur een warme maaltijd wordt geserveerd. Vanaf 20.00 tot 21.00 uur is er tijd voor een inhoudelijk programma. Zie hiervoor bij de agenda.

Tijdens de tweewekelijkse bijeenkomst

  • Wordt een gezamenlijke maaltijd genoten en:

  • Houdt een lid of een spreker van buiten een voordracht over een onderwerp van maatschappelijk of cultureel belang of:

  • Worden zaken over activiteiten van de club besproken of:

  • Wordt een bedrijf bezocht

Activiteiten

De jaarlijkse 'buitendag' waarop de leden met partners een dag of dagdeel eropuit trekken (bijvoorbeeld een dinner walk door Delft, zeilen, een fietstocht in België georganiseerd door een Belgische Rotaryclub, of een bezoek aan het gebouw De Rotterdam van Rem Koolhaas).

Een paar maal per jaar zijn er clubbijeenkomsten met de partners (met een bijzonder programma).

Voor de gemeenschap

Naast de vaste wekelijkse bijeenkomsten organiseren de leden diverse andere activiteiten waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Een voorbeeld is “Bridge in de kas” een jaarlijks georganiseerde bridgedrive in een plantenkas, bezocht door zo’n honderdzestig paren. De opbrengst is voor een goed doel. In 2013 was een van de doelen Hospice Lansingerland, voor 2014 was dit Stichting 3B Bus het goede doel, in 2015 een scoutingclub en in 2016 en 2017 het Jeugdcultuurfonds.

Ook organiseert de club sponsorloop Lansingerland Wandelt voor Water: schoolkinderen uit groep 7 en 8 ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden moeten doen voor een beetje schoon water.
Onderdeel van deze actie is een gastles over water die clubleden verzorgen op scholen.